Onze leerlingen hebben talent!

Alle leerlingen in onze Werelddorpen komen uit extreme armoede.  Ze hebben geen toegang tot huisvesting, geen evenwichtige voeding noch onderwijs.  Opgroeien in deze omstandigheden tast hun gevoel van eigenwaarde aan.  Door hun levensomstandigheden voelen ze zich minderwaardig en vrezen zij de cirkel de armoede nooit te zullen doorbreken.  Om hen te helpen sociaal, academisch en professioneel te slagen, is het van essentieel belang hun zelfvertrouwen te herstellen.

Een gezonde leefomgeving en een volwaardige opvoeding

Via hun onderwijs op internaat in onze Werelddorpen krijgen ze elke dag een gezonde voeding.  Ze worden opgevolgd door artsen en verpleegkundigen die hun ondervoeding en eventuele medische behoeften (bril, vaccinatie enz.) behandelen.  Ze krijgen ook kleding, schoenen, schoolgerief… Aan al hun dagelijkse behoeften wordt op school voldaan.

Voor de lessen steunen wij op betaalde lokale leerkrachten.  Onze leerlingen hebben nood aan ondersteuning en continuïteit in hun scholing. De aanwezigheid van gekwalificeerde leerkrachten die hen begrijpen en respecteren is daarbij essentieel.

Het minderwaardigheidsgevoel genezen

Een gezonde leefomgeving en een kwalitatieve schoolopleiding zijn de eerste voorwaarden voor de levensverandering van onze leerlingen.

Om hun gevoelens van minderwaardigheid te genezen, moeten ze echter ook in contact kunnen komen met de buitenwereld.  Daarom nodigen wij hen uit om deel te nemen aan interschoolse wedstrijden (sportief, cultureel of intellectueel).  Deze wedstrijden hebben meestal het effect van een stimulans, een echte « katalysator ».  Door een regionale of nationale wedstrijd te winnen, nemen onze leerlingen het op tegen jongeren uit alle lagen van de bevolking en worden ze beloond voor hun prestaties.

Victoires, compétitions interscolaires, Estime de Soi

Deze beloningen staan centraal in hun duurzame weg uit de armoede. Een volwassene die zichzelf onderwaardeert, zal de concurrentie op de arbeidsmarkt niet kunnen aangaan, zelfs als hij of zij technisch dezelfde kennis bezit, en zal slechts heel moeizaam werk kunnen vinden.

Ontdek hier de laatste onderscheidingen die onze leerlingen wereldwijd behaald hebben:

Meerdere gouden medailles (Honduras)

De basketbal-, voetbal- en volleybalteams van ons Jongensdorp in Honduras hebben op verschillende wedstrijden gouden medailles gewonnen.

Gouden en bronzen medailles (Guatemala)

Het Futsal-team van ons Meisjesdorp in Guatemala won een gouden medaille in een wedstrijd. Ons basketbalteam won een bronzen medaille.

1e plaats in nationale handbalcompetitie (Mexico)

Het handbalteam van ons Meisjesdorp in Mexico heeft de gouden medaille gewonnen in een nationale wedstrijd.

Meerdere gouden medailles (Honduras)

De basketbal- en voetbalteams van ons Meisjesdorp in Tegucigalpa (Honduras) hebben gouden medailles gewonnen in nationale competities!

Gouden medaille in nationale competitie (Guatemala)

Ons hockeyteam uit het Meisjesdorp in Guatemala heeft de eerste plaats gewonnen in een nationale hockeycompetitie.

1ste plaats in een voetbaltoernooi (Guatemala)

Het voetbalteam van ons Jongensdorp in Guatemala won het kampioenschap van de studentencompetitie in 2023.

2de plaats in triatlon (Honduras)

Het team van ons Meisjesdorp in Honduras behaalt de 2e plaats in de triatlon.

2de plaats in Wetenschap en Technologie (Mexico)

Ons Jongensdorp in Mexico heeft de tweede plaats gewonnen in een internationale wedstrijd georganiseerd door de Latijns-Amerikaanse vereniging voor wetenschap en technologie. Er werden 1.430 projecten ingediend door 300 teams uit 9 landen.

Meerdere medailles op de universiteit (Filippijnen)

Mapua University organiseert elk jaar twee dagen van activiteiten waarbij jongeren van naburige scholen strijden in een reeks vaardigheden (koken, zingen, fotografie, schilderen, schrijven en korte films, enz.) Onze leerlingen uit het Jongensdorp Adlas (Filippijnen) hebben in alle disciplines meerdere medailles gewonnen.

1e plaats in de Nationale Handbal Liga (Mexico)

De leerlingen van ons handbalteam in ons Meisjesdorp in Mexico hebben de 1e plaats behaald in de Nationale Handbalcompetitie!

Meerdere medailles - Provinciale wedstrijd (Filippijnen)

Ons Jongensdorp in Minglanilla (Filippijnen) vertegenwoordigde de stad in een provinciale sport- en cultuurwedstrijd. Zij wonnen gouden, zilveren en bronzen medailles in de verschillende disciplines.

1ste prijs voor burgerredding en brand blussen!

De regio waar ons Meisjesdorp is gevestigd (Talysay, Filippijnen) heeft een wedstrijd georganiseerd om brandbeheersing en civiele verdedigingsvaardigheden te beoordelen. Onze leerlingen leren ook eerste hulp en brandveiligheidsvaardigheden. Zij wonnen de eerste plaats in de wedstrijd!

FILIPPIJNEN: leerling wint gouden medaille op Olympische Spelen voor junioren

Jessie J. Albegos, een van onze leerlingen uit het Jongensdorp in de Filippijnen wint de gouden medaille in de Milo Little Olympics, een sportwedstrijd voor alle leerlingen van de lagere en middelbare school. Jessie haalde de 5 km in slechts 17 minuten en 50,12 seconden.