Onze projecten in de Filippijnen

Nadat hij in 1983 de Ramon Magsaysay Award voor vrede en internationale betrekkingen had ontvangen, werd Vader Al in 1985 uitgenodigd om projecten op de Filippijnen te starten.

Vandaag de dag is meer dan 50% van onze leerlingen nog steeds ingeschreven in de Filippijnen, het enige land waar wij vier Werelddorpen hebben opgericht.  In 1985 werden een Meisjesdorp en een Jongensdorp gebouwd op hetzelfde terrein in Silang, vlakbij de hoofdstad.  In 1990 werd Vader Al uitgenodigd om zijn projecten uit te breiden op het eiland Cebu.

Gevolgen van de sociaal-economische en energiecrisis

Als gevolg van de Coronavirus pandemie heeft de Filippijnse regering een ernstige en wijdverspreide inperking  gehandhaafd tot in 2022.  Onze scholen behoorden tot de weinige die open konden blijven. Het risico was kleiner om de kinderen in lock down op school te houden dan hen terug te sturen naar hun eigen dorpen.  Nieuwe leerlingen mochten pas in 2021 aankomen!

Tijdens de pandemie nam de ongelijkheid toe, waardoor naar schatting nog eens 2,7 miljoen Filippino’s in armoede terechtkwamen.  De prijzen stegen dramatisch en de meest elementaire middelen, zoals rijst of shampoo en zeep, waren moeilijk in de Werelddorpen te krijgen.

Beroepsopleidingen

Wij bieden de volgende opleidingen aan: onderhoud van computersystemen, mechatronica, werktuigbouwkunde, boekhouding, modeontwerp, bakken en patisserie, 2D en 3D computerondersteund ontwerp, Photoshop bewerken en grafisch ontwerp, lassen, CNC-freesdeskundige en onderhoud van motorvoertuigen. Onze beroepsopleidingen zijn erkend door de Technical Education and Skills Development Authority (TESDA).

Onze projecten in de Filippijnen

Armoede-indicatoren

0
%
van de bevolking leeft onder de armoedegrens
0
%
van de kinderen tussen 0 en 4 jaar is matig tot ernstig ondervoed
<
0
%
van de jongeren kan aan het eind van het lager middelbaar onderwijs lezen en rekenen

Onze Werelddorpen in 2022

0
leerlingen
0
nieuwe leerlingen
0
afgestudeerden

Enkele foto’s

Nieuws over projecten in de Filippijnen