Onze projecten in de Filippijnen

Onze Stichter, Vader Aloysius Schwartz, werd  in 1985 uitgenodigd om projecten op de Filippijnen te starten nadat hij in 1983 de Ramon Magsaysay Award voor vrede en internationale betrekkingen had ontvangen,

In 1985 werden het eerste Jongesdorp Adlas en het eerste Meisjesdorp Biga geopend op de Filippijnen. In 1990 volgen er een Meisjesdorp Talisay en een Jongensdorp Minglanilla in Cebu.

Vandaag is meer dan 50% van onze leerlingen nog steeds ingeschreven in de Filippijnen.

We hebben ook een kliniek in Biga, gebouwd in 2010, en een kliniek in Minglanilla, gebouwd in 2011. De klinieken bieden niet alleen medische en tandheelkundige zorg aan onze leerlingen, maar ook aan de zeer arme bevolking in de omgeving. In Biga werden in 2023 gemiddeld 112 poliklinische patiënten en in Minglanilla gemiddeld 76 poliklinische patiënten per dag behandeld.

Sociaal-economische situatie:

De sociaaleconomische situatie op de Filippijnen wordt gekenmerkt door extreme armoede waardoor miljoenen gezinnen worden getroffen. Ondanks de recente economische groei blijft armoede een groot probleem, gevoed door de aanhoudende economische ongelijkheid. De rijkdom is grotendeels geconcentreerd in de handen van een elite, waardoor veel Filippino’s, vooral op het platteland, worstelen om in hun basisbehoeften te voorzien. Regelmatige natuurrampen, zoals tyfoons en aardbevingen, verergeren de situatie doordat ze middelen van bestaan vernietigen. Daarnaast belemmert de beperkte toegang tot basisvoorzieningen zoals onderwijs, gezondheidszorg, drinkwater en sanitaire voorzieningen de menselijke en economische ontwikkeling. De pandemie heeft deze ongelijkheden verergerd, waardoor nog eens miljoenen Filippino’s in extreme armoede terecht zijn gekomen.

Beroepsopleidingen

Wij bieden onder andere de volgende opleidingen aan: onderhoud van computersystemen, mechatronica, werktuigbouwkunde, boekhouding, modeontwerp, bakken en patisserie, 2D en 3D computerondersteund ontwerp, Photoshop bewerken en grafisch ontwerp, lassen, CNC-freesdeskundige en onderhoud van motorvoertuigen.

In 2023 werden de volgende nieuwe cursussen aan het curriculum toegevoegd als antwoord op de vraag naar deze vormingen op de arbeidsmarkt: cyberbeveiliging, digitale opleiding en medische transcriptie, dienstverlening aan ouderen, koelsystemen en airconditioning, timmerwerk en loodgieterij/sanitair.

Onze beroepsopleidingen zijn erkend door de Technical Education and Skills Development Authority (TESDA).

Onze projecten in de Filippijnen

Armoede-indicatoren

0
%
van de bevolking leeft onder de armoedegrens
0
%
van de kinderen tussen 0 en 4 jaar is matig tot ernstig ondervoed
<
0
%
van de jongeren kan aan het eind van het lager middelbaar onderwijs lezen en rekenen

Onze Werelddorpen in 2023

0
leerlingen
0
nieuwe leerlingen
0
afgestudeerden

Enkele foto’s

Nieuws over projecten in de Filippijnen