Onze projecten in Tanzania

Ons Meisjesdorp in Tanzania

In augustus 2019 werd, in aanwezigheid van lokale autoriteiten, onze afgevaardigd bestuurder Isabelle Bister en andere internationale donoren, ons nieuwe Meisjesdorp ingehuldigd in het district Kisarawe, in de buurt van Dar es Salaam. De eerste fase van het project was in mei 2019 van start gegaan met de eerste 150 studenten.

In 2022 werden een Kleuterschool en het Pilootproject voor een Beroepsopleidingscentrum voor jonge vrouwen geopend.

Jonge kinderen uit extreme armoede krijgen niet het onderwijs op jonge leeftijd dat zij nodig hebben en worden vaak verzorgd door oudere broers en zussen terwijl hun ouders gaan werken of bedelen.  Door de moeilijke toegang tot onderwijs in Tanzania gaat bijna 90% van de tieners niet naar school.

Begin 2023 zijn de fundamenten van ons nieuwe Jongensdorp gelegd.  Op 21 september 2023 zal de inauguratie van de eerste fase van dit nieuwe project plaatsvinden en zullen de eerste 97 leerlingen in het nieuwe Jongensdorp verwelkomd worden en aan hun middelbaar onderwijs en beroepsvorming kunnen beginnen!

Beroepsopleidingen

In Tanzania biedt ons Meisjesdorp de volgende beroepsopleidingen aan: modeontwerp, bakken, telefonische klantenservice en elektriciteit.

Onze projecten in Tanzania

Armoede-indicatoren

0
%
van de bevolking leeft in een multidimensionele armoede
0
%
van de tienerbevolking gaat niet naar school
<
0
%
van de bevolking lijdt aan matige tot ernstige ondervoeding
0
%
van de bevolking leeft onder de internationale armoedegrens van 1.9 USD

Onze Werelddorpen in 2022

+
0
leerlingen
0
nieuwe leerlingen
0
afgestudeerden

Enkele foto’s

Nieuws van de projecten in Tanzania