Onze projecten in Mexico

In 1991 werd Vader Al uitgenodigd om projecten op te starten in Mexico, gezien het succes van de Koreaanse en Filippijnse projecten.  Ongeveer 30% van onze leerlingen gaat nu in Mexico naar school.  Vader Al overleed in 1992, maar de Congregatie van de Zusters van Maria nam het beheer van de projecten over en is vandaag de dag nog steeds verantwoordelijk voor het beheer van de projecten.

Onze projecten in Mexico gingen van start met de bouw van ons Meisjesdorp en onze Kleuterschool.  Ons Jongensdorp werd enkele jaren later, in 1998, in gebruik genomen.

Gevolgen van de sociaal-economische en energiecrisis

Mexico is een van de OESO-landen met een van de hoogste dodelijke slachtoffers van de pandemie.  Gedurende meer dan een jaar lag het nationale onderwijs volledig stil, met catastrofale gevolgen voor de nationale opvoeding en kinderarmoede.

Beroepsopleidingen

In Mexico bieden onze Villages de volgende beroepsopleidingen aan: automontage en onderhoud, computerprogrammering, sieraden maken, kok, boekhouding, modeontwerp. Deze cursussen zijn erkend door de Mexicaanse onderwijsautoriteit (SEP) (Secretaria de Educación Pública).

Onze projecten in Mexico

Armoede-indicatoren

0
%
van de bevolking leeft onder de armoedegrens
0
%
van de bevolking heeft een diploma lager middelbaar onderwijs
<
0
%
van de meisjes zijn getrouwd voordat zij 18 jaar zijn

Onze Werelddorpen in 2022

0
leerlingen
0
nieuwe leerlingen
0
%
afgestudeerden

Enkele foto’s

Nieuws van de projecten in Mexico