Onze projecten in Guatemala

De projecten in Guatemala begonnen in 1997 met de opening van een medische en tandheelkundige kliniek in Zona 13 in Guatemala Stad om de armste gezinnen te behandelen. Consultatie, laboratoriumtests en medicijnen worden gratis aangeboden.

Op dezelfde locatie werd in 1998 de eerste groep leerlingen (meisjes en jongens) in ons Werelddorp voor Kinderen opgevangen. Twee jaar later werden de jongens overgeplaatst naar een nieuw Jongensdorp in zona 6.

In elk van de landen waar wij actief zijn, worden onze projecten aangepast aan de behoeften van de bevolking.  Zo opende in 2004 een Kleuterschool haar deuren.  Aangezien alleen het basisonderwijs gratis is door de investeringen in verband met de Millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling, krijgen kleuters in extreme armoede niet het onderwijs dat ze nodig hebben en worden ze vaak opgevangen door hun oudere broers en zussen terwijl hun ouders gaan werken of bedelen.

Gevolgen van de sociaal-economische en energiecrisis

De COVID-19 pandemie heeft een einde gemaakt aan drie decennia van economische groei in Guatemala. De armoede is toegenomen:  45,6% van de bevolking leeft in armoede tegen 47% in 2020.  Guatemala heeft het vierde hoogste percentage chronische ondervoeding ter wereld en het hoogste in Latijns- en Centraal-Amerika. Chronische kinderondervoeding (en groeiachterstand) treft 47% van alle kinderen onder de vijf jaar.

Beroepsopleidingen

In Guatemala bieden onze Werelddorpen de volgende beroepsopleidingen aan: mechanica, informatica en installatie van computers, opleiding tot elektricien, timmerwerk, lassen, boekhouding, modeontwerp, kantoor en auto-onderhoud.

Onze projecten in Guatemala

Armoede-indicatoren

0
%
van de bevolking leeft onder de armoedegrens
0
%
van de bevolking lijdt aan matige tot ernstige ondervoeding
<
0
%
van de meisjes zijn getrouwd voor hun 18de verjaardag
<
0
%
van de jongeren hebben een diploma lager middelbaar onderwijs

Onze Werelddorpen in 2022

+
0
leerlingen
0
nieuwe leerlingen
<
0
%
afgestudeerden

Enkele foto’s

Nieuws van de projecten in Guatemala