Bedrijfssponsoring

Wil u met uw bedrijf een positieve impact hebben op kinderarmoede?
Wil u zich met uw bedrijf inzetten voor onderwijs en gelijke kansen?

Word partner van Stichting Werelddorpen voor Kinderen en zet u in voor de bestrijding van kinderarmoede door extreem arme kinderen de mogelijkheid te bieden hun middelbare schoolopleiding voort te zetten.

Samenwerken met Stichting Werelddorpen voor Kinderen kan op verschillende manieren, van eenmalige of regelmatige giften, tot donaties in natura voor een van onze projecten, tot geldinzamelingsacties met alle medewerkers. Alles draagt bij, alles is even welkom. Samen zullen we immers blijvend verschil maken voor de armoede in de wereld

 1. U kunt het onderwijs van een of meer kinderen in onze Werelddorpen sponsoren. Elk van onze leerlingen wordt opgevangen in een internaat en krijgt gratis:
  • accommodatie (bed, lakens, shampoo, zeep, tandenborstel…),
  • voeding (3 evenwichtige maaltijden per dag)
  • kleding (uniform, sportkleding, schoenen…)
  • gezondheid (medische follow-up, vitaminesupplementen om voedingstekorten en ondervoeding te verhelpen, tandverzorging…)
  • opleiding (boeken, schriften, potloden, meetlatten, bibliotheek…)
  • beroepsopleiding (werkplaatsen, materiaal…)
  • vrije tijd (muziekinstrumenten, sportuitrusting…).
 2. U kunt de bouw van een gebouw (slaapzaal, klaslokaal, werkplaats voor beroepsopleiding…) of het nodige materiaal voor de inrichting en uitrusting van deze gebouwen financieren.
 3. U kunt het salaris van een of meer leraren betalen.

De opvang van 20.000 kinderen in internaat vergt investeringen en onderhoud, alsook een aanzienlijke logistiek.

Heeft uw bedrijf vaardigheden die nuttig kunnen zijn voor onze Werelddorpen?
Wat uw bedrijf produceert, kan onze leerlingen of een van onze Werelddorpen in de Filippijnen, Mexico, Guatemala, Brazilië, Honduras of Tanzania helpen?

Onze Werelddorpen hebben altijd behoefte aan:
 • Voedsel: zuivelproducten, meel voor brood, verse producten
 • Kleding: schoenen, T-shirts, sportkleding, broeken, ondergoed, sokken…
 • Hygiëneproducten: zeep, shampoo, tandenborstels, tandpasta, maandverband, scheermesjes…
 • Schoolmateriaal: boeken, schriften, computerapparatuur…
 • Uitrusting voor beroepsopleiding
 • Medisch materiaal
Maar ook aan:
 • Renovatie van klaslokalen, slaapzalen, sportvelden…
 • Vernieuwing van de uitrusting van de laboratoria voor wetenschappen en praktijkruimtes voor beroepsopleiding.
 • Modernisering van onze faciliteiten om aan de huidige behoeften te voldoen (computers, internetverbinding, keukenapparatuur…).

De bovenstaande voorstellen zijn niet volledig. Contacteer ons zodat we samen de mogelijkheden tot samenwerking kunnen bekijken: info@werelddorpenvoorkinderen.be of per telefoon op het nummer 02/230 16 37

Wanneer mensen besluiten hun krachten te bundelen voor een doel, kunnen ze prachtige dingen bereiken. Breng uw collega’s en/of werknemers samen om de armste kinderen en hun onderwijs te steunen door een gezamenlijke gift aan Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen.

Bent u een werknemer die uw collega’s wil mobiliseren door een geldinzamelingsactie voor de armste kinderen te organiseren?

Kies een actie die past bij uw bedrijf of afdeling. Bent u een kunstenaar of een amateur bakker? Of eerder een groep sportievelingen die van een uitdaging houdt? Of daagt u uzelf liever intellectueel uit met een quiz?

Een speciaal moment delen terwijl u een goed doel als dat van onze leerlingen helpt, zal de band van uw team versterken en u trots maken dat u concreet hebt bijgedragen aan het onderwijs van kinderen en de vermindering van kinderarmoede.

Contacteer ons om ons te vertellen over uw project. We kunnen dan samen beslissen welke projecten u wenst te steunen.

Bent u een werkgever die uw werknemers wil mobiliseren door een geldinzamelingsactie voor de armste kinderen te organiseren?

Vraag uw medewerkers om Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen te steunen met het bedrag van hun keuze en zet in op een verdubbeling van het totale bedrag aan gedane donaties.

Samen kunt u dan een gepersonaliseerd project uitvoeren waar uw bedrijf en uw medewerkers trots op zullen zijn!

Neemt uw bedrijf stagiairs aan of werft het aan in de landen waar onze Werelddorpen zich bevinden, zoals de Filipijnen, Mexico, Brazilië, Guatemala, Honduras of Tanzania?  Contacteer ons dan. Tewerkstelling is de sleutel om uit de armoede te geraken.

Wil uw bedrijf een beroepsopleiding organiseren om zijn aanwervingsproblemen aan te pakken?
 • Zo kan uw bedrijf jongeren in dienst nemen die perfect geschikt zijn voor uw banen en een positieve impact hebben op uw aanwervingsproblemen.
 • U zet zich in voor de strijd tegen armoede door onze leerlingen in staat te stellen hun eerste baan te vinden zodra ze zijn afgestudeerd!
Onze beroepsopleidingen evolueren naargelang de regionale economische behoeften en de werkgelegenheidskansen van onze leerlingen.

Hier volgt een lijst (niet volledig) van de aangeboden beroepsopleidingen: boekhouding, handel, management en financiën, secretariaat, telemarketing, elektronica, informatica, programmering, industrieel ontwerp, koken, mechanica, lassen, naaien, styling, tandheelkunde, timmerwerk, juwelen…

Let op: jobaanbiedingen, stages en beroepsopleidingen moeten worden overwogen in de landen waar onze leerlingen naar school gaan

Ons nieuws