Onze projecten in Honduras

In 2012 verwelkomde ons Meisjesdorp in Tegucigalpa de eerste leerlingen.  in 2017 werden de eerste jongens verwelkomd in ons Jongensdorp in Amarateca.

Sociaal-economische situatie

Honduras is een van de armste landen in Latijns-Amerika.

Meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en het inkomen per inwoner is een van de laagste in de regio.

Het land heeft ook een van de hoogste moordcijfers ter wereld, met bendes die gemeenschappen in het hele land terroriseren. De plattelandsbevolking en de inheemse bevolking worden het hardst getroffen door extreme armoede en zijn voor hun ontwikkeling afhankelijk van onderwijs, waartoe de toegang nog steeds zeer beperkt is.

Extreme armoede berooft gezinnen in Honduras van regelmatig voedsel, toegang tot water en sanitaire voorzieningen, onderwijs, gezondheidszorg en hygiëne.

De jongste gezinsleden zijn het meest kwetsbaar voor geweld door bendes en veel gezinnen leven op vuilnisbelten in de stad.

Beroepsopleidingen

In Honduras bieden onze Werelddorpen onder andere de volgende beroepsopleidingen aan: modeontwerp, kok, informatica, automonteurs, industriële elektronica, lassen en computerinstallatie.

Onze projecten in Honduras

Armoede-indicatoren

0
%
van de bevolking leeft onder de armoedegrens
0
%
van de bevolking lijdt aan matige tot ernstige ondervoeding
<
0
%
van de meisjes zijn getrouwd voor hun 18de verjaardag
<
0
%
van de jongeren hebben een diploma middelbare school

Ons Werelddorpen in 2023

0
leerlingen
0
nieuwe leerlingen
0
afgestudeerden

Enkele foto’s

Nieuws van onze projecten in Honduras